Tuesday, 14 December 2010

0 Francia hagymaleves


A téli hideg időben nagyon jól jön egy leves, ami felmelegíti a hidegben áthűlt testet. A francia hagymalevest sokan ismerik és imádják, mert nem nehéz elkészíteni, ellenben nagyon finom.


Hozzávalók - 3 főre:


  • 15 dkg vöröshagyma
  • 8 dkg póréhagyma
  • 2,5 dkg vaj
  • 2,5 dkg liszt
  • 6,5 dl csontlé
  • 1 dl fehérbor (száraz)
  • reszelt sajt
  • 3 db kenyércipó



A cipók tetejét levágjuk, a kenyérbelet pedig kanállal kikaparjuk, az üres kenyerünkre visszatesszük a tetejét és 180 fokos sütőben kb. 10 percig sütjük. Ezzel kész a „tányérunk”.

A hagymákat, miután megpucoltuk vékonyan felszeleteljük. A vajat felolvasztjuk egy edényben, és rátesszük a felszeletelt hagymát. Miután aranybarnára pirítottuk, egyenletesen rászórjuk a lisztet. Ezt picit elkavarjuk, majd hozzáadjuk a csontlét és a bort. Már csak a sót és kakukkfüvet kell hozzáadnunk (ízlés szerint), és felforralás után készen is van a levesünk. A cipókba tálaljuk, és megszórjuk reszelt sajttal.


Ettől a levestől nem csak a testünk, de a lelkünk is átmelegszik!


Jó étvágyat!



About the Author

Author info. Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these with your own descriptions, if you like it Subscribe to Our Feed and Follow Me on Twitter

    Other Recommended Posts

  • gasztro, leves, recept, Vera

0 comments:

Post a Comment

 
back to top //PART 2