Monday, 6 December 2010

0 Süti hátán süti

A karácsony a sütiről is szól. A tradicionálisról, mint a bejgli és a mézeskalács, de a modern világunkhoz igazodó expressz sütik is helyet kapnak konyhánkban. Ezek közül mutatok be most kettőt, amiket akár hétköznap, a munkából hazatérve is gyorsan elkészíthetsz, és még a közeledő ünnep hangulatát is megadják.



Bundás alma (elkészítési idő: kb. 30 perc)


Hozzávalók négy személyre:


  • 5 db alma (lehetőleg az édesebb, nem a savanyúbb típusból)
  • 2 db egész tojás
  • 30 dkg liszt
  • 4 dl tej



A tejet, a tojást és a lisztet robotgéppel vagy kézi habverővel kikeverjük híg tésztává. Az almákat közben megpucoljuk, óvatosan kicsumázzuk (úgy, hogy a teljes alma ne sérüljön), majd karikákra vágjuk. Ezeket a karikákat megforgatjuk lisztben, majd a tésztában és olajban zsemleszínűre sütjük.

Találásnál fahéjas porcukrot szórunk rá.



Csokis Cookie (elkészítési idő: kb. 20 perc)


Hozzávalók:


  • 15 dkg liszt
  • 5 dkg margarin (olvasztjuk)
  • 5dkg kakaópor
  • 1 tábla csoki (apró darabokra törjük)
  • 10 dkg kristálycukor
  • 3 dkg porcukor
  • 2 db egész tojás
  • 1 kk. sütőpor


A hozzávalókat alaposan összekeverjük, hogy csak a csoki darabkák maradjanak benne egyben. Sütőpapírral bélelt tepsibe 2-3 cm-es kis lapos kerek sütiket formázunk, olyan távolságra, hogy sütés közben legyen helyük még (fél centit) nőni. Előmelegített sütőben 200 fokon kb. 10 percig sütjük!


Jó étvágyat!



Üdvözlettel,


Vera



About the Author

Author info. Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these with your own descriptions, if you like it Subscribe to Our Feed and Follow Me on Twitter

    Other Recommended Posts

  • desszert, Karácsony, recept, Vera

0 comments:

Post a Comment

 
back to top //PART 2