Thursday, 2 December 2010

0 Mozzarellával töltött csirkemáj baconbe csavarva

Hozzávalók 4 személyre


  • 8 darab nagyobb csirkemáj
  • 1 csomag mozzarela sajt
  • 2 csomag szeletelt bacon
  • 1 hagyma
  • 2 evőkanál kacsazsír




A májat mosd meg alaposan, és hagyd, hogy lecsöpögje a vizet. Addig vágd fel a hagymát fél karikákra, és a mozzarellát szeletekre. Arra ügyelj, hogy a sajt ne legyen nagyobb, mint ami a máj két része közé befér. Tegyél egy jénaiba két evőkanál kacsazsírt, és a felszeletelt hagyma felét szépen igazgasd el az edény aljában.


A megmosott májat terítsd szét egy vágódeszkán, és az egyik oldalára helyezd rá a mozzarella szeletet. A máj másik felét hajtsd rá a sajtra, majd csavard bele két szelet baconbe úgy, hogy minden részét takarja. Így nem folyik majd ki a megolvadt sajt. A kész darabokat tedd az edénybe, a hagymára. A megmaradt mozzarellát tedd a májra, a másik fél hagymát pedig szeletekben szórd rá a májakra.


Ne előmelegített sütőbe tedd be, ettől még puhább lesz a máj. A sütés 40-45 percet vesz igénybe 160 fokos sütés esetén.

Sózni kizárólag tálalás után lehet, ízlés szerint. Mellé hagymás-baconös tört krumplit ajánlok, de rizzsel és burgonyapürével is finom.


Elkészítése 15 perc, plusz a sütés. Egyszerű és nagyon finom főétel!



About the Author

Author info. Go to Blogger edit html and find these sentences.Now replace these with your own descriptions, if you like it Subscribe to Our Feed and Follow Me on Twitter

    Other Recommended Posts

  • finomság, főétel, Karácsony, recept

0 comments:

Post a Comment

 
back to top //PART 2